Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Какви са задължителните изисквания, на които трябва да отговорите?

Разберете кои са актуалните конкретни противоепидемични мерки и изисквания за отварянето на 6 май 2020г. на обекти за обществено хранене (ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе сладкарници). Попълнете специално разработения чеклист и вижте какво трябва да изпълните, за да покриете стандартите за работа.

Със Заповед №РД-01-249/03.05.2020г., министърът на здравеопазването Кирил Ананиев допуска посещенията на търговски площи на открито (градини, тераси и др.) на ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе сладкарници, при спазване на конкретни противоепидемични мерки.

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) прие съгласувани с Министерството на здравеопазването Изисквания към бизнес операторите, стопанисващи обекти за обществено хранене (ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе сладкарници) за прилагане на определени противоепидемични мерки, при които от 6 май, се разрешава да работят с клиенти на откритите си търговски площи (градини, тераси и др.). Бизнес операторите следва да организират дейностите си така, че да се осигури пълно прилагане на задължителните изисквания, разписани в Заповеди № РД 01-249/ 03.05.2020 г. и № РД 01-250/ 05.05.2020 г. на Министъра за здравеопаването.

В допълнение, до отмяната на извънредното положение, работодателите следва да прилагат мерки за превенция на риска от разпространение на COVID-19 в съответствие с вида и характера на дейността им, като осигуряват подходящи условия на труд, в изпълнение на Заповед № РД 01-219/02.04.2020 год. на Министъра на труда и социалната политика.

В настоящата авторска разработка предоставяме възможност на собствениците на ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе сладкарници да въведат по лесен, структуриран и бърз начин изискванията на министерствата и техните структури.

 Чеклиста е достъпен ТУК!

Може да свалите безплатно и:

X

Внимание!

Съдържанието на този уебсайт не може да бъде копирано!