trudova-medicina

 Молим преди да ни посетите на място, позвънете предварително на телефон 0882 801169, за да сте сигурни, че експертите ни нямат планирани посещения по обекти и/или срещи извън офиса и ще имат възможността да Ви отделят необходимото време и внимание! Благодарим Ви!

 

Служба по трудова медицина Ирен Мadres-slujba-po-trudova-medicina
гр. София, бул. "Цариградско шосе" №131
АТМ бизнес център, ет. 7

Email:stm@iren-m.com
телефон: 0882 80 11 69
www.facebook.com/stmiren

как да ни откриете

Доверете ни се! Нека заедно защитим Вашите интереси!

Вярваме, че нашите клиенти заслужават най-доброто затова сме готови винаги да им предложим експертна помощ от доказани специалисти по здравословни и безопасни условия на труд, сертифицирани по TUV.

 

комплексно обслужване
от служба по трудова медицина
Научете повече за нашите комплексни решения по безопасност и здраве, отговарящи на националните и европейски изисквания и стандарти!
икономични решения
за всеки бизнес
Ние ще ви предложим професионални решения на достъпни цени, съобразени с кризисните условия, настъпили заради COVID-19.
Бланки на документи
COVID-19
Открийте как да организирате дейностите си така, че да се сведе до максималния възможен минимум риска от разпространение на COVID 19!
Важни срокове
извънредно положение
Запознайте се с най-актуалните наредби и изисквания! Следете всички важни срокове за подаване на документи и ограничения!
A+ R A-

 

Научете първи най-актуалните новини!

Искате да бъдете винаги в крак с времето и да получавате актуални новини за нови изисквания, промени в нормативната уредба и друга важна информация, свързана със здравословни и безопасни условия на труд? Доверете се на нашия екип, който освен всичко ще ви предоставя полезни съвети, решения и идеи.

 

Актуални ограничителни мерки - COVID-19
Бъдете винаги информирани какви са актуалните въведени ограничителни мерки в страната.
Забрани, актуални заповеди на МЗ, актуални изисквания - бъдете информирани!
ИА ГИТ ще информира Прокуратурата
при данни за натиск за прекратяване на трудовия договор
ИА ГИТ ще информира Прокуратурата за оказване на натиск за прекратяване на трудовия договор по взаимно съгласие, подписване на заявления за неплатен отпуск и др., или за фалшиви подписи на документи.
Изисквания към ресторантьорите
Чеклист с изисквания и примерни мерки.
Указания към бизнеса
Научете какви са актуалните указания, дадени на бизнеса, във връзка с Covid-19!
Както и как да покриете държавните изисквания!
  • Последно обновена на Четвъртък, 16 Април 2020 21:12
  • Публикувана на Сряда, 01 Април 2020 20:30
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Земеделци могат да сключват договори за краткотрайна сезонна селскостопанска работа за повече от един ден

Образец на трудов договор за краткотрайна сезонна селскостопанска работа за повече от един ден (по чл. 114а от Кодекса на труда) е утвърден със заповед на министъра на труда и социалната политика Деница Сачева. Той е съобразен с промените, гласувани в параграф §49б на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. (ЗМДВИП). С тях само за времето на извънредното положение се създават допълнителни възможности за използването на т.нар. еднодневни договори, които в този период могат да се сключват и за повече от един ден. Право да ги използват за наемане на работна сила имат и регистрираните тютюнопроизводители, освен регистрираните земеделски стопани, като не е необходимо да се заплащат предварително осигурителни вноски.

По силата на договорите за краткотрайна сезонна селскостопанска работа могат да се наемат работници за обработка на насажденията и прибиране на реколтата от плодове, зеленчуци, розов цвят лавандула, а за времето на извънредното положение и от тютюн. Според разпоредбите в ЗМДВИП договорите по новия образец могат да се сключват и за 6 часа, освен за 4 и 8 часа. Ако бъдат сключени за повече от един ден, в тях трябва да бъде изрично вписан периодът на действието им.

Образецът на трудовия договор по 114а от Кодекса на труда за повече от един ден, който действа за периода на извънредното положение, може да бъде изтеглен от сайта на ИА „Главна инспекция по труда“, рубриката „Административно обслужване“, подрубрика „Трудови договори по чл. 114а от КТ“. Там е публикувана и повече информация за реда за сключване на т.нар. еднодневни договори съгласно промените в ЗМДВИП.

В момента ИА „Главна инспекция по труда“ работи по надграждане на Портала за еднодневни трудови договори, с което от 21 април 2020 г. ще се създаде възможност за предоставяне по електронен път на уникален идентификационен номер за регистрация на всеки предоставен образец на договор съгласно заповедта на министъра на труда и социалната политика. За периода до 21 април 2020 г. регистрираните земеделски стопани и тютюнопроизводители могат да сключват трудови договори по утвърдения образец без уникален идентификационен номер за регистрация.

Сключилите такива договори до 21 април 2020 г. следва в срок до 24 април 2020 г. включително да получат уникален идентификационен № за регистрация на всеки образец, който са използвали. Номерата могат да бъдат получени по електронен път през Портала или на място в Дирекциите „Инспекция по труда“. След 21 април 2020 г. земеделските стопани и тютюнопроизводителите могат да сключват трудови договори според новите разпоредби, само след като получат образец с уникален идентификационен номер за регистрация от Портала за еднодневни трудови договори, поддържан от Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ или на място в Дирекциите „Инспекция по труда“.

Остава възможността за предоставяне по електронен път на трудовите договори за краткотрайна сезонна селскостопанска работа за един ден и срещу предварително заплатени осигурителни вноски. ИА „Главна инспекция по труда“ напомня, че наетите по силата на трудов договор за краткотрайна сезонна селскостопанска работа (по чл. 114а от Кодекса на труда) не губят право на социално подпомагане и обезщетения за безработица.

Източник:Инспекция по труда

Нашите отличия, участия и сертификати

Като компания, чиито основен фокус е предоставяне на качествена, съобразена със стандартите на национално и европейско ниво и надеждна услуга, Служба по трудова медицина Ирен М непрестанно повишава квалификацията на членовете на екипа си в различни области като здравословни и безопасни условия на труд, трудово и осигурително право, а след 25.05.2018г. и допълнителни компетенции относно осигуряване на надеждна защита на личните данни на нашите клиенти и техните служители и работници. В тази връзка представители на дружеството вземат участие в множество конференции и конгреси.

 

image

Конгрес по трудова медицина

7-8.11.2018г.

Екипът ни взе участие в Първия конгрес по трудова медицина и експертиза на работоспособността с международна конференция по проект Епсилон

image

40-та международна конференция

22-26.10.2018

Екипът ни взе участие в 40-та международна конференция на органите по защита на личните данни и неприкосновеността

image

редовен и пълноправен

член на ССТМБ

- Сдружението на службите по трудова медицина в България

Как да ни откриете

 

Какви са нашите предимства?

Вашето доверие е нашата амбиция да поддържаме и подобряваме качеството на предлаганите от нас услуги!
Убедени сме, че главното ни предимство пред конкурентите, е тясното взаимодействие между екипите от сътрудници, които разбират и споделят мисията, целите и ценностите на нашата компания.

 

ВАЖНО

dogovor-trudova-medicina Молим, преди да ни посетите, позвънете предварително на телефон 0882 801169, за да сте сигурни, че експертите ни нямат планирани посещения по обекти и/или срещи извън офиса и ще имат възможността да ви отделят нужното време и внимание.

Посещавайки сайта ни, може да се запознаете и с нашата Политика за поверителност.

Как да ни откриете

гр. София, бул. "Цариградско шосе" №131
АТМ бизнес център, ет. 7

градски транспорт
А 1, 3, 5, 213, 305
метро и 10 мин. пеша

T 0882 80 11 69
Email: stm@iren-m.com
FB www.facebook.com/stmiren

Работно време

  понеделник: 08:30 - 17:00

  вторник: 08:30 - 17:00

  сряда: 08:30 - 17:00

  четвъртък: 08:30 - 17:00

  петък: 08:30 - 17:00

  събота и неделя: почивни дни

X

Внимание!

Съдържанието на този уебсайт не може да бъде копирано!